-->

Kurser

Jens-Christian Holm ApS udbyder kurser i behandling af overvægtige børn, unge og voksne. Der er udviklet kursusprogrammer til både træning i den pædagogiske metode til at kompetanceudvikle fagprofessionelle samt specifikke vægttabs- og opfølgningskurser henvendt til mennesker med overvægt og svær overvægt.  


Kurser for fagprofessionelle.
​​Den pædagogiske metode er evidensbaseret og medfører vægttab hos 65-85 % af  børn, unge og voksne med svær overvægt en lav timeinvestering per år. Årsagen til den effektive behandling med et lavt timeforbrug er primært den direkte og effektive kommunikation, som på én gang kommunikerer alvoren bag de tilgrundliggende problemstillinger, men som samtidig drager omsorg for de problemstillinger som ofte er vanskelige.

Kursus 1, for fagpersoner: Introduktionskursus. Definition og forekomst af overvægt, sygdomsspektrum, vægtregulation, komplikationer til overvægt, behandlingsmetode og den nye pædagogik.

Kursus 2, for fagpersoner: Opfølgningskursus. Forventninger til behandlingsforløb,  kropssammensætning, justering på behandling, relapse, drop-out, etik, normalisering, afslutninger og behandlingens direkte og indirekte effekter.

Kursus 3, for fagpersoner: Fordybelseskursus. Nuancering, empati, autenticitet, selv-identifikation, udfordringer og forestillinger, modstand, autoritet, den vanskeligt behandlelige patient, lidelse, perspektiv og paradigmeskift.

Brush-up kursus, for fagpersoner: Kursisternes udfordringer. Triangulering af virkelighed, lidelse og nødvendighed, leptin forståelse, kommunikationsflow og rytme, at gøre patienten nem.

Temadag

​En temadag kan være vigtig for de kolleger der ikke har været på Kursus 1-3 og som oftest behøver en bred orientering om behandlingsmodellens principper, baggrund og værktøjer. En sådan temadag foregår gerne på din arbejdsplads og hovedformålet er, at grundforståelsen af behandlingsmetoden også bliver bredt ud til det personale der ikke har været på Kursus 1-3 med henblik på at harmonisere og give en fælles grundforståelse af overvægt og dens behandling i den kliniske hverdag.​

Kurser for mennesker med overvægt eller svær overvægt samt pårørende:

Vægttabskurser, start: Kurset er et paradigmeskifte i forståelsen og behandlingen af overvægt og svær overvægt hos børn, unge og voksne. På kurset opnår den enkelte en skræddersyet behandlingsplan der ledsages af et 3 måneders abonnement med DrHolmApp.dk der således følger op på behandlingen.

Vægttabskurser, opfølgning: Kurset er et opfølgningskursus og tager udgangspunkt i de udfordringer som behandlingsplanen medfører i dagligdagen. Kurset ledsages af et 3 måneders abonnement med DrHolmApp.dk der således følger op på behandlingen​

Rating 1-5 hvor 5 er bedst.

Jens-Christian Holm samlet score 4.67 

Rikke Melskens samlet score 4.42

Et lille udkast af udtalelser​

​Kontakt os gerne for spørgsmål

Derudover besvarer vi gerne spørgsmål – både på mail eller telefon. Andre og specifikke kursusforløb kan aftales individuelt. Vores kontaktoplysninger er tilgængelige under fanen ’kontakt’. Vi ser frem til at høre fra dig!​​

Flere udtalelser

”Vil gerne på kursus 4 - man bliver dygtig af det her”

Sundhedsplejerske Rikke Thomsen, Kolding Kommune, K3 juni 2017​

”En fornøjelse at møde så engagerede og levende undervisere. Det har været meget udbytterigt og jeg glæder mig allerede til næste kursus”.

Sundhedsplejerske Grete Lorenzen, Thisted Kommune, K2 april 2017

”Bare så fantastisk! Giver mening”

Pia Jønsson, sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk Kommune, K2 april 2017​

”Rigtig dejligt med Brush Up – det var tiltrængt. Superdejligt med grundig leptin-gennemgang”

Sundhedsplejerske Lene N.Pedersen, Vejle Kommune, Brush Up 2017​

”Jeg havde rigtig meget brug for denne Brush Up til igen at ”stille skarpt” på behandlingen og paradigmeskiftet. Jeg håber at det kan blive et årligt kursus. God vekselvirkning mellem praksiseksempler og teori”

Sundhedsplejerske Line Egebjærg, Lyngby-Taarbæk Kommune, Brush Up 2017​

”går herfra med fornemmelsen af at det banale er genialt!. Ydmyg overfor opgavens kompleksitet, men samtidig topmotiveret til at komme i gang hjemme i kommunen. Har fået en bunke håndgribelig værktøjer – TAK!”

Camilla Kvanner Aasvang, sundhedsplejerske, Fredensborg Kommunee, K1 feb 2017​

”Dejlig enkel og meget konkret metode. Let og tilgængelig at implementere”

Helene Harder, sundhedsplejerske, Solrød Kommune, K1 feb 2017​

”Jeg er imponeret over den entusiasme og engagement I begge besidder. Umuligt ikke at blive inspireret og motiveret til metoden. Et super godt kursus. Glæder mig til april!

Gitte Wettergren Boysen, sundhedsplejerske, Dragør Kommune, K1 feb 2017

”Kurset har fuldt ud levet op til mine forventninger. Særligt blev jeg rigtig glad for at vi kom igennem leptins biokemiske respons i hjernen. Stor ros til jer begge”

Per Nielsen, næstformand i Adipositasforeningen, K1 feb 2017​

”I Nordfyns Kommune har vi været i gang med Holbæk-metoden, det glæder jeg mig til at komme hjem og være en del af. Klar og tydelig gennemgang af metoden. Godt materiale”

Anny Bak, sundhedsplejerske, Nordfyns Kommune, K1 feb 2017

”fantastisk inspirerende og til tider gribende undervisning”

Sundhedsplejerske Grete Nybo Lorenzen, Thisted Kommune K1, okt. 2016​

”En helt ny måde for mig at forstå hvorfor det er så svært at behandle overvægt, men nu kan jeg gøre det konkret og føler mig godt rustet til at gå i gang. Det gør op med mange års tænkning og læring. Har lært en ”ny kunst” og vil fremover være autoritært/faglig/professionel”

Pædiatrisk praksissygeplejerske Sussi Holm, Odense, K1 okt. 2016​

”Jeg er så glad for dette materiale, da jeg som sundhedsplejerske har stået og været fuldstændig 100% magtesløs ift. At hjælpe børn med hvad de skal gøre og forholde sig til ift. Overvægt! Så tak!!! Skønt.

Sundhedsplejerske Gitte Gormsen, Egedal Kommune, K3 juni 2016​

”Endelig er der kommet en børnelæge som på trods af befolkningens liberale holdning til den ”mig-bestemmende” generation formår at bringe budskabet ud i lyset. Rigtig godt at huske os på at: ”Viden er magt” og at den slags magt af autoritet er SUNDHEDSFREMMENDE og det er vores fornemmeste og vigtigste opgave. TAK for det”

Sundhedsplejerske Zorana Hougaard, Egedal Kommune, K3 juni 2016​

”Det vi har ventet på/savnet – vi glæder os til at komme i gang! ”

Sundhedskonsulent Maria Nube, Dragør Kommune, K1 april 2016​

”Inspirerende og fyldt med energi. Fedt kursus!!!”

K2 oktober 2015 Susanne Langberg, sundhedsplejerske Aabenraa Kommune​

​”Enig i at det er et paradigmeskift – et meget velkomment paradigmeskift”

Sundhedsplejerske Merete Holm, Hvidovre Kommune, K1 sep. 2015​

”Fantastisk drive og energismitte fra begge undervisere”

Sundhedsplejerske Susanne Langberg, Aabenraa Kommune, K1 sep. 2015

”Godt at mærke jeres gejst og blive smittet af den”

Skolesundhedsplejerske Anita Aagaard Andersen, Tønder Kommune, K1 maj 2015​

”I er dygtige og fantastisk inspirerende”

Sundhedsplejerske Jannie Delcomyn, Køge Kommune, K1 maj 2015​

”Jeg er utrolig taknemmelig over at få mulighed for at kunne være med til at udbrede Holbæk-metoden. Tak”

Susie Aagaard, Sygeplejerske, Center for døvblindhed og høretab, Aalborg, K2 april 2015

”God ping-pong mellem undervisere og kursister, fint fleksibelt dagsprogram tilpasset hvad der nu dukker op”

Sundhedsplejerske Birgitte Blok, Brøndby Kommune, K2 april 2015

”Super informativt og inspirerende kursus – man kan ikke andet end få lyst til at udbrede metoden til ens egen kommune”

Sundhedskoordinator Ann-Julie Grøsfjeld Halberg, Hvidovre Kommune K1 sep 2014

”Det mest udbytterige kursus, jeg nogensinde har deltaget i. Det er brugbar teori og praksis og svar på alle dilemmaer jeg står i. Det kommer til at være afgørende for vores videre arbejde med overvægtige børn. Vi skal hjem og være mere effektive. Jeg forventer at mit arbejde bliver mere tilfredsstillende”

Sundhedskonsulent Stinne Pauls, Mariagerfjord Kommune K1 sep 2014

”Fantastisk inspirerende og brugbart kursus”

Sundhedsplejerske Grete Lorenzen, Thisted Kommune, K3 juni 2017​

”Super godt kursus om en dansk, banebrydende metode til behandling af svær overvægt – som forhåbentlig snart bryder gennem muren nationalt som internationalt”

Sundhedsplejerske Randi Heide Østergaard, Morsø Kommune, K2 april 2017​

”Kurset er meget meningsfuld og brugbart ude i det virkelige liv som sundhedsplejerske. Tak for dejlig inspiration”.

Anna Katrine Markvardsen, sundhedsplejerske, Kerteminde Kommune, K2 april 2017​

”Fantastisk at få genopfrisket viden og stemt af med egne erfaringer. Skønt at finde ud af hvorfor det jeg gør hver mandag i Horsens Kommune er vigtigt!! Dejligt at være med til at reflektere over hvor meget mine egne forestillinger er i spil i mit arbejde”.

Sundhedsplejerske Rita Øhlenslager, Horsens Kommune, Brush Up 2017​

”Et meget lærerigt kursus med rene fakta og nem enkel metode til at komme i gang. Har fået stor interesse i at komme i gang og med til kursus 2 og 3. Meget dygtige undervisere på hver deres måde: Jens-Christian med hans direkte kommunikation, men også at han har sine holdninger ift at hjælpe overvægtige børn. Rikkes smilende sind og evne til at se tingene fra en anderledes vinkel, men samtidig indenfor metoden. Glæder mig meget til næste gang”

Majbritt Damgaard-Eilsø, sundhedskonsulent, Vejle Kommune, K1 feb 2017​

”Rigtig godt kursus med mega engagerede fagpersoner der arbejder professionelt og ordentligt… i dyb respekt for børn og unge med svær overvægt!”

Randi Heide Østergaard, sundhedsplejerske, Morsø Kommune, K1 feb 2017​

”Det faglige udbytte er enormt og jeg føler mig klædt på at anvende metoden i praksis. Det er en stor hjælpe at der følger så meget anvendeligt materiale med. Jeg fornemmer at alle har siddet på kanten af stolene, dels fordi stoffet er spændende, dels fordi at vi bliver ”rusket” i vores gængse opfattelse/forståelse af hvordan behandling/vejledning gribes an”

Tina Henriksen, privat praktiserende kostvejleder, Holbæk, K1 feb 2017​

”Meget imponeret over den pædagogiske indgang til undersøgelse og den virkelige empati overfor patienten den er udtryk for. Fantastisk at kunne fjerne skyld og skam fra patienten”

Produktionskoordinator Tina Havndrup K1, okt. 2016​

”Kursus 3 fik samlet pædagogikken i metoden så redskaberne står endnu mere skarpe og sundhedsplejerskerne er rustet i behandlingen af de overvægtige børn”

Leder af sundhedsplejen i Egedal Kommune Nina Rasch, K3 juni 2016​

”Bruger den nye viden/tilgang i alle funktioner i mit job. Oplever at have taget min faglighed og autoritet tilbage. Er superglad for min genvundne autoritet og sikkerhed”

Sundhedsplejerske Merete Holm, Hvidovre Kommune, K3 juni 2016​

”Tak for et fantastisk inspirerende kursus. Det giver så meget energi g ”gå-på-mod” i arbejdet med familierne. Denne nye tilgang og redskabet er nødvendigt for at vi kan hjælpe familierne”

Line Egebjærg, sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk Kommune, K3 juni 2016​

”Rigtig vigtige og gode pointer med magtaspektet og forståelsen af at sætte konteksten i det vigtige perspektiv. God gennemgang af svære cases så man kommer tilbage til perspektivet”

Sundhedsplejerske Pernille Kramer-Jørgensen, Egedal Kommune, K3 juni 2016

”I er meget inspirerende i jeres formidling, fordi I er direkte og brænder igennem med jeres budskaber”

Forstander Julemærkehjemmet i Hobro, Lise Claesson, K1 april 2016​

”Jeg tager med herfra, at overvægt er en sygdom, der skal anerkendes og behandles lige som alle andre sygdomme. Det synes jeg er vigtigt også at give videre til familierne derude”

Sundhedsplejerske Barbara Henriksen, Dragør Kommune K1 april 2016​

”Jeg er positivt overrasket over hvor meget pædagogikken fylder – eller skal fylde for at metoden virker. Fik forståelse af hvor vigtigt det er at autoriteten bevares. Troede først ikke at kursus 2 ville gøre en forskel, men jeg blev meget klogere. Det handler om meget mere end 22 punkter”

K2 marts 2016, sundhedsplejerske Mette Lacor, Assens Kommune​

”Et meget inspirerende kursus, yderst relevant for arbejdet med de overvægtige familier. Paradigmeskiftet er vist ordet der har sat sig fast i mig. Glæder mig til arbejdet indenfor dette felt”

Sundhedsplejerske Line Egebjærg, Lyngby-Taarbæk Kommune, K1 sep. 2015​

”Perfekt kombination af teori, praksis pga. det afvekslende flow med forundersøgelser, skift mellem Rikke og Jens-Christian. Tak for indsigten og den berigende viden og erfaring samt den ærlige deling af al jeres viden og erfaring”

Kostvejleder Christina S. Olrik, Rødovre Kommune, K1 sep. 2015​

”Meget meget relevant, inspirerende, konkret og brugbart”

Sundhedsplejerske Marianne Gaardbo Pedersen, Billund Kommune, K1 maj 2015​

”I er rigtige gode til at høre os og give feedback / svar på spørgsmål”

Sundhedsplejerske Gunn Andersen, Brøndby Kommune, K2 april 2015​

”Jeg tror først det er nu, at det virkelig er gået op for mig at overvægt er en kronisk sygdom”

Sundhedskonsulent Stinne Pauls, Mariagerfjord Kommune, K2 april 2015

”Dejlig konkret tilgang til at arbejde med vægttab”

Sundhedsplejerske Tina Sigh Halling, Egedal Kommune, K2 april 2015

”Kompetente, dygtige undervisere. God stemning og humor”

Sundhedsplejerske Trine Gjerløff, Egedal Kommune, K2 april 2015

”SUPER GODT! Dejligt med et kursus i simpel praksis som hjælper mange børn og familier til at bekæmpe noget som er svært og fylder en del i hverdagen! ” Fysioterapeut Anita Andersen, Aalborg K2 april 2015

”Dejligt at få et boost af jeres energi og erfaring! Gode og kompetente svar og forklaringer” Sundhedskonsulent Anders Ring, Mariagerfjord Kommune, K2 april 2015

”Godt at mærke jeres gejst og blive smittet af den”
Skolesundhedsplejerske Anita Aagaard Andersen, Tønder Kommune, K1 maj 2015

”Et meget lærerigt og informativt kursus. Meget professionelt og stringent styring – dejligt. Glad for at der ikke blev brugt tid på dikkedarer, men at vi gik direkte til sagen!”
Sundhedskonsulent Anders Ring,
Mariagerfjord Kommune

”Jeg har virkelig fået rykket ved min opfattelse af overvægt og behandlingen af overvægt. Det har været et meget udbytterigt kursus. Super godt med samtalerne med familierne. Det har givet et godt grundlag til selv at komme i gang.” Sundhedsplejerske Lone Dam Pedersen, Silkeborg Kommune, K1 sep 2015

”Et meget inspirerende kursus, yderst relevant for arbejdet med de overvægtige familier. Paradigmeskiftet er vist ordet der har sat sig fast i mig. Glæder mig til arbejdet indenfor dette felt”

Sundhedsplejerske Line Egebjærg, Lyngby-Taarbæk Kommune, K1 sep 2015

”Inspirerende og fyldt med energi. Fedt kursus!!!”, K2 oktober 2015 Susanne Langberg, sundhedsplejerske Aabenraa Kommune

​”Autentisk, empatisk og konkret. Meget inspirerende og brugbart”, K2 oktober 2015, Marianne Hallberg

”Føler mig godt klædt på til at behandle børnene – meget spændende viden/baggrundsviden”, K2 oktober 2015, Susanne Matthiessen

”Enig i at det er et paradigmeskift – et meget velkomment paradigmeskift” Sundhedsplejerske Merete Holm, Hvidovre Kommune, K1 sep 2015

"At være med til at forstå et paradigmeskifte giver håb for alle overvægtige. Forundersøgelserne var praksisnære og super brugbart. Mere af det” Sundhedsplejerske Helle Nielsen, Greve Kommune, K1 sep 2015

”Får lyst til straks at implementere modellen i egen kommune” Sundhedsplejerske Helle Enevoldsen, Aabenraa Kommune, K1 sep 2015

”Fantastisk inspirerende og brugbart kursus” Sundhedsplejerske Grete Lorenzen, Thisted Kommune, K3 juni 2017

Meget autentisk forløb – foredrag – vidensformidling – spørgsmål. Forsæt på samme måde, fint at der ikke er et hav af powerpoint og forstyrrende elementer. Så befriende at der ikke er gruppearbejde. Bare autentisk fremstilling af en meningsfuld og respektfuld metode der har barnet i fokusSundhedsplejerske Pia Jønsson, Lyngby-Taarbæk Kommune, K3 juni 2017

”Vil gerne på kursus 4 J man bliver dygtig af det her” Sundhedsplejerske Rikke Thomsen, Kolding Kommune, K3 juni 2017

”Har rustet mig til at starte op med overvægtsklinikken i meget høj grad” Sundhedsplejerske Annette Mølller, Thisted Kommune, K3 juni 201

Kontakt

Dr Holm
Kalundborgvej 114

4300 Holbæk​

tlf. +45 61469960

email contact@drholmcourses.com 

​Dr Holm omfatter

Dr Holm
CVR 28050542

Dr Holm Health ApS
CVR 39247488

Dr Holm App ApS
CVR 38974211