Jens-Christian Holm​

Jens-Christian Holm er forskningsansvarlig overlæge i pædiatri (børnesygdomme), ph.d. og klinisk ekstern og forskningslektor ved Københavns Universitet. 

Jens-Christian Holm har opstartet og leder Enheden for Børn og Unge med Overvægt og The Holbaek Study (tidligere kendt som Den Danske Biobank for Børn og Unge med Overvægt) begge ved Børneafdelingen på Holbæk Universitets Hospital i Region Sjælland.

​​

Jens-Christian Holm opnåede dansk embedseksamen i Medicin fra Københavns Universitet i 1993. Forsvarede sin PhD afhandling med titlen ”Physiological regulation of leptin. Changes in levels of leptin and its soluble receptor during weight loss and follow-up in boys and girls” ved Københavns Universitet i 2003. Blev speciallæge i Pædiatri i 2007. Ligeledes i 2007 blev Jens-Christian Holm ansat med ansvaret for at etablere og lede Enheden for børn og unge med overvægt på Børneafdelingen Holbæk. Enheden er sidenhen etableret som en internationalt anerkendt behandlingsenhed for børn og unge med overvægt og har dokumenteret effektive behandlingsresultater, hvor 65-85 % af patienterne reducerer deres grad af overvægt, og samtidig reducerer overvægtsrelaterede komplikationer (hypertension, dyslipidæmi, fedtlever, søvnapnø og prædiabetes) ved anvendelse af 4,5 timers sundhedsprofessionel tid per år. Behandlingsresultaterne er uafhængige af socialklasse, grad af overvægt, overvægtrelateret sygdom i familien og 15 almindelige forekommende gener, der er associeret med udviklingen af overvægt i børnealderen.

Jens-Christian Holm har, i samarbejde med professor Torben Hansen på Københavns Universitet, etableret The Holbaek Study (tidligere kendt som Den Danske Biobank for Børn og Unge med Overvægt), der har medført mere end 20 ph.d.-studier og mere end 100 videnskabelige internationale artikler inklusive opdagelse af nye gener med betydning for overvægt, behandlingsresultater jævnfør ovenstående, referencematerialer, og andre væsentlige bidrag til forståelse og behandling af overvægt hos børn og unge.

Forskningsleder; hovedvejleder for 6 afsluttede og 3 igangværende PhD studerende. Vejleder for 7 afsluttede og 2 igangværende eksterne PhD studerende. Hovedvejleder for mere end 15 prægraduate afhandlinger.​

Foredragsholder

Inviterede oplæg (med høje vurderinger) ved mange møder, symposier og konferencer i ind- og udland.  Regelmæssigt (månedligt/ugentligt) citeret i den offentlige debat.

Link til Jens-Christian Holms oplæg om overvægt og Holbæk-modellen

Priser

Region Sjællands Sundhedspris 2009. Danmarks største sundhedspris.

Overlæge Hans Ibsens Pris til styrkelse af hypertensionsforskning 2010.

Haench's Privilegie Donation 2015.

Første modtager af Holbæk Sygehus' Ildsjælspris 2016. 

Tillidsposter

Leder af ekspertgruppen The European Childhood Obesity Task Force (COTF) sammen med Jennifer Lyn Baker og medlem af arbejdsgruppen for børn med overvægt under Dansk Pædiatrisk Selskab, samt medlem af bestyrelsen i Dansk Selskab for Adipositasforskning. Anerkendt ekspert og anvendes af både organisationer og lande internationalt. 

TV

Jens-Christian Holm og Holbæk-modellen i Enheden for Børn og Unge med overvægt på Holbæk Sygehus blev portrætteret i tv-serien "Generation XL" med 8 afsnit i 2012 på DR samt igen med tv-serien "Generation XL" med 6 afsnit i 2017 på DR. 

Kontakt os og lær mere om Holbæk-Modellen

​Kontakt os gerne for mere information om Holbæk-modellen, der giver et bedre og sundere liv med et bedre helbred. 

Ring til Dr Holm og hør mere om Holbæk-modellen 

Telefon:​ +45 61464463 

eller skriv til e-mail: info@drholm.com 

Dr Holm​ omfatter

Dr Holm

CVR: 28050542

Dr Holm Health ApS
CVR: 39247488

Dr Holm App ApS
CVR: 38974211