Uddannelse i Holbæk-modellen for fagpersoner

BEHANDLING AF OVERVÆGT OG SVÆR OVERVÆGT

​​- professionel, evidensbaseret og holistisk tilgang.

​Hermed inviteres du til uddannelse i Holbæk-modellen, udviklet af overlæge Jens-Christian Holm, til behandling af børn, unge og voksne med overvægt og relaterede komplikationer. Lær hvordan man foretager højde/vægt-målinger i et ordentligt og trygt miljø samt hvordan man taler med mennesker med overvægt med en ordentlig, neutral og professionel tilgang. 

Kursus 1 Introduktionskursus: definition og forekomst af overvægt, sygdomsspektrum, vægtregulation, komplikationer til overvægt, behandlingsmetode, den nye pædagogik.​​ Kurset klæder kursisten på til at opstarte behandling for overvægt.

​​

Kursus 2 Opfølgningskursus hvor den opfølgende behandling gennemgås, herunder forventninger til behandlingsforløb, kropssammensætning, justering af behandling, relapse, drop-out, etik, normalisering, afslutninger samt behandlingens direkte og indirekte effekter​.

Kursus 3 Fordybelseskursus: nuancering. Empati. Kommunikationsflow og rytme. Autenticitet. Selv-identifikation. Udfordringer og forestillinger. Modstand. Autoritet. Den vanskeligt behandlelige patient. Lidelse. Mestre og magte. Perspektiv. Paradigmeskiftet.

Kursusforløb

Kursusforløbet er opbygget således, at man efter kursus 1 kan opstarte behandling og anvende metoden og det tilhørende materiale.

​Efter at man har gjort sig sine egne erfaringer, er der mulighed for at deltage i opfølgningskurset, kursus 2, der blandt andet omhandler justering af behandling gennem udfordringer, kropssammensætning, normalisering og afslutning på behandling inklusive drop-out.

​Kursus 3 er et fordybelseskursus, der sætter fokus på det paradigmeskifte, som metoden indebærer og som medfører en sofistikeret forståelse af kommunikation, flow og rytme. Dette medfører implementering af direkte og indirekte effekter igennem en række strategier som tilstræber at tilbyde den bedst mulige behandling. 

Alle kurser afholdes af overlæge Jens-Christian Holm og medarbejdere, som har mange års erfaring med at udvikle behandlingsklinikker i kommuner over hele landet samt internationalt.

Alle kurser er 2 dages kurser med mulighed for overnatning. Kurserne giver et bredt indblik i forståelsen af overvægtige børn, unge og voksnes situation inklusive grundlaget for en effektiv behandlingstilgang. Metoden gør op med en del af den vante pædagogiske tankegang som i særdeleshed udtrykkes i ”Små skridt” og ”Du bestemmer”. Holbæk-modellen har vist gode resultater, både hvad angår vægttab og vægtvedligeholdelse, men også med reduktion i forekomsten af overvægtsrelaterede komplikationer, hvilket i øjeblikket inspirerer internationalt, og som har været vist på BBC World Health Check og på BBC World News. 

Kurserne fungerer både som et startkursus for behandlere der ikke tidligere har behandlet personer med overvægt, men er også relevant med henblik på at optimere og opdatere metoden hos behandlere der allerede behandler børn, unge og voksne med svær overvægt. 

Kurser i Holbæk-modellen:     

Kursus 1 (2 dage):                                          24. - 25. september 2024 

Kursus 2 (2 dage):                     ​                     5. - 6. november 2024

Kursus 3 (2 dage):                                          18. - 19. juni 2024

​Kursusdatoer er med forbehold for ændringer.

Læs Kursusinvitation her ​

​​

Tilmeld dig kursus her  

(oplever du udfordringer med at tilmelde dig online, da send e-mail til bogholderi@drholm.com)

​Behandlerlicens Pro er pensum på alle kurser.

Priser:​

Alle priser er eksklusiv moms og per person.​

Kursus 1 (2 dage):                                                     kr. 7.000,- 

Kursus 2 (2 dage):                                                     kr. 6.500,- 

Kursus 3 (2 dage):                                                     kr. 6.000,- 

Pakke-tilbud 1 (normalpris kr. 19.500,-):              kr. 18.000,-

  • Kursus 1, 2 og 3

Pakke-tilbud 2 (normalpris kr. 24.250,-):              kr. 22.000,-

  • Kursus 1, 2 og 3
  • 1. års Behandlerlicens Pro m/patientadgang

Pakke-tilbud 3 (normalpris kr. 25.500,-):              kr. 22.500,-

  • Kursus 1, 2 og 3
  • Kursus for Holbæk-modellens pædagogik og kommunikation

​​​Fællesmiddag:                                                        kr. 500,-

2 retters menu inkl. drikkevarer

​​Overnatning: Enkeltværelse                                 kr. 1.100,-

Momsen kan fratrækkes kommunalt

Kursussted: ​​ 4300 Holbæk

Tilmelding:     Tilmeld her

(oplever du udfordringer med at tilmelde dig online, da send e-mail til bogholderi@drholm.com)

Betalingsbetingelser:

Betaling sker ved tilmelding og er bindende jf. nedenstående:

  • Ved afbud mere end 30 dage før kursusstart tilbagebetales kursusafgiften fratrukket et administrationsgebyr på kr. 495,-
  • Ved afbud mindre end 30 dage før kursusstart og mere end 14 dage før kursusstart, kan reservation af plads ændres til anden kursusdato mod et administrationsgebyr på kr. 495,-
  • Ved afbud mindre end 14 dage før kursusstart er det ikke muligt at få ændret kurset til en ny dato.

Hvis du ønsker, at vi håndterer reservation af værelse(r) i forbindelse med kursus tillægges et administrationsgebyr på kr. 495,-
Hvis reservation af værelse ønskes annulleret, vil eventuel refusion kun blive udbetalt, hvis hotellet kan annullere reservationen vederlagsfrit.


​Holbæk-modellen er en kompleks kommunikativ og pædagogisk diskurs, der integrerer en lægeløftebaseret ansvarstagelse af en kompleks sygdom, der ofte undervurderes og fejlrubriceres som eksempelvis en behavioristisk behandlingsmodel.
​Holbæk-modellen er rettidig omhu, der omhyggeligt fokuserer på det bedste for patienten med udgangspunkt i patientens sygdomspræsentation og individuelle udfordringer, og bidrager direkte til at mindske skyld, skam og selvbebrejdelse og indirekte mindsker stigmatisering og diskrimination.
​Det er vores årelange erfaring, at en grundig uddannelse over tid er nødvendig for at kunne høste de resultater, som vores evidensgrundlag viser og de indbyggede pædagogiske fordele, som giver en bedre forståelse hos både patient og behandler og dermed gør forløbene i Holbæk-modellen lettere.
​​

Citater fra tidligere kursister

"Relevant kursus efter års erfaring med at bruge Holbæk-modellen i kommunen. Godt med opdatering og vigtige pointer samt hvordan vi agerer, når det bliver udfordrende og ved de meget svære familier."

Kursus 2, april 2024

"Igen et meget inspirerende kursus med mange brugbare pointer."

Kirstine K. Binggeli, Sundhedsplejerske, Langeland Kommune

Kursus 2, april 2024

"God balance imellem fakta og case fortællinger. Levende og inspirerende facon i undervisningen. Tryg stemning i undervisningen - understøtter mod til selv at spørge og bidrage. Behandlingsplan virker "nem" tilgængelig. Jeg glæder mig til at komme igang :-)"

Kirstine K. Binggeli, Sundhedsplejerske, Langeland Kommune

Kursus 1, februar 2024

"Kurset levede fuldt op til forventninger. Topfedt at blive udfordret på forestillinger, tanker om overvægt. Et trygt rum med plads til alle slags forestillinger. Mange gentagelser godt. Måske lidt hurtigt tempo til tider :-)"

Pernille Hartmann, Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Kursus 1, februar 2024

"Jeg har fået en forståelse for hvordan jeg når ind til barnets lidelse, fordi barnet med overvægt lider."

Barbara Vestergaard, Sundhedsplejerske, GIGNI Færøerne
​Kursus 1, februar 2024

"Er blevet klogere på egen rolle og betydning i forhold til det bedste for barnet og hvordan Holbæk-modellen er et redskab til både barn og familiens trivsel."

Ditte Lentge, Sundhedsplejerske, Furesø Kommune

Kursus 1, februar 2024


"En øjenåbner. Fået øjnene op for en meget mere kompleks tilgang til overvægt. At se det som en sygdom hos pt. Basis for meget mere lyst til at hjælpe og støtte pt. Tage behandleransvar. Se modstand fra pt. som fokuspunkt til videre arbejde med emnet. Meget fin metode med neutral refleksion ved kommunikation. Man er ikke overvægtig - man har overvægt. Dejligt med redskaber der virker, uden at bruge medicin.

Får lyst at deltage i de næste 2 kurser! Meget relevant for praktiserende læger og deres personale."

Praktiserende læge, primærsektoren

Kursus 1, November 2023

"Jeg havde ikke regnet med at jeg kunne komme på videre kurser og for at bruge Holbæk-metoden. Skal have dem. Tænker jeg arbejder på den mulighed. Tak."

Sygeplejerske, primærsektoren

Kursus 1, November 2023

"Jeg vidste, hvad der ville "ramme" mig på kurset. Jeg har hørt dig før og kender dit engagement for dit fag. Jeg er vild med passionen."

Sygeplejerske, primærsektoren

Kursus 1, november 2023

"Kurs nr 1 gir en grundig og bred innføring, og forståelse for utfordringer helsepersonell møter i behandling av mennesker med overvekt. Det er fin blanding av ny læring og hvordan kunnskap fra feltet og Holbæk-modellen lægger til rette for god behandling av mennesker med overvekt, og deres familier." 

Daniel Kendrick, Bydel Alna, Oslo Kommune

Kursus 1, november 2023

"Detaljert og nyttig. Det har satt i gang en del prosesser med tanke på egen praksis og kommunikasjon med brukere/pasienter. Jens-Christian er en verbalt god formidler, som er meget trygg i den faglige formidlingen. Jer ser frem til å prøve meg fram i Holbæk-modellen."

Julie, fysioterapeut, Bydel Alna, Oslo Kommune

Kursus 1, november 2023

"Kunne nemt have brugt en dag mere. Komplekst, men giver god mening." 

Kursus 1, november 2023

"Kurset har givet flere aha-opleverser og en meget dybere forståelse af det hele. Især det omkring "egne forestiller" er jeg blevet opmærksom på".

Maria Louise, sundhedsplejerske, Fredericia Kommune

Kursus 2, september 2023

"Praksisnært, evidensbaseret, engageret og tydelig underviser, udgangspunkt i vores behov, god struktur, brugbart og relevant".

Kursus 2, september 2023

"Meget lærerigt kursus, med en masse aha-oplevelser. Får mere og mere forståelse for hvad grundstenene i Holbæk-modellen er".

Line Jakobsen, projektsygeplejerske

Kursus 2, september 2023

"Har fået meget at tænke på, på meget kort tid. Kurset har ændret meget af måden jeg tænker på. Utroligt lærerigt, meget inspirerende. Min opfattelse af overvægt er ændret. Håber at få mulighed for at lære mere".

Sunrid E. Nielsen, Sygeplejerske

Kursus 1, maj 2023, Færøerne

"Et spændende kursus - det giver mening - god logik. Jeg har, igennem mange års praksiserfaring, set hvad der IKKE virker, så jeg var helt klar og modtagelig til at blive inspireret til at få nye indsigter og praktiske redskaber. Nu bliver det spændende at starte "en ny rejse" også selvom det indebærer at begå begynderfejl som man lærer af. Tak".

Gitte Samuelsen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023, Færøerne

"Godt kursus, meget intenst, har fået nyt perspektiv på behandling. At det er en sygdom. Skal være med til at få modellen implementeret i vores arbejde som sundhedsplejerske".

Kursus 1, maj 2023, Færøerne

"Meget grundig og nyttig information. Det sætter virkelig tankerne i gang og man får et helt nyt syn på overvægt og behandling. Glæder mig til at bruge Holbæk-metoden - blive bedre til at bruge den nye viden.

Tak mange gange for et super godt kursus".

Kristina Poulsdóttir, Sygeplejerske

Kursus 1, maj 2023, Færøerne

"Utrolig lærerigt kursus. Kurset har ændret min opfattelse af børn/voksne/unge med overvægt, og den lidelse de lever med.

Jeg håber at få mulighed for at deltage i kursus 2 og 3".

Kursus 1, maj 2023, Færøerne

"Meget godt kursus. Øjenåbner - nyt syn på overvægt. Rigtig inspirerende".

Barbara A. Brekká, Sygeplejerske

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Meget spændende og lærerige dage. Meget relevant og tankegangen bliver godt "rusket" - en øjenåbner. Tak for super gode dage :-)".

Janne Poulsen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"En helt ny måde at tænke om overvægt - og har fået sat nye refleksioner i gang om hvordan jeg møder børnene/familierne".

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Provokerende - kontant - stof til eftertanke. Glæder mig til at komme i gang med at bruge Holbæk-metoden".

Lillian B. Poulsen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Ny forståelse af overvægt. Mange gode/korte/overbevisende argumenter for handling/behandling".

Mari Ann Ellendersen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Rigtig godt at der ikke var mulighed for at spørge hele tiden, specielt i starten. Men måske fint med spørgsmål kunne stilles efter hvert emne. Meget spændende kursus og en levende underviser".

Una Knudsen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Det har været let og dagen har ikke føltes tung :-) ".

Kala​ Rajani, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Tak for et lærerigt kursus"

Sigrun D. Hansen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Gode fysiske rammer og god mad. Tilpas med undervisning og pauser, meget tilfredsstillende".

Durita Restorff, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne

"Nærværende og nytænkende".

Krista Nielsen, Sundhedsplejerske, GIGNI

Kursus 1, maj 2023 Færøerne​

"Jeg er blevet meget "motiveret" :-) til at komme i gang med Holbæk-metoden. Blevet en del klogere omkring overvægt - se det som en sygdom - og få forståelse for fedtmasseregulationen. Det har været super godt".

Helle Kildehus, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

Kursus 1, april 2023

"Rigtig godt og super relevant. Godt at blive modtaget anerkendende og at der var tilpas struktur. God med vekselvirkning mellem "forelæsning" og dialog og diskussioner. Godt som en optakt til det videre arbejde. Allerbedt at vi var afsted sammen fra kommunen".

Vibeke Rose-Møller, Sundhedsplejerske, Furesø Kommune

Kursus 1, april 2023

"Kurset har været meget lærerigt. Mange gode diskussioner og refleksioner. God vejledning. Jeg er blevet godt motiveret :-)".

Dorthe B. Hansen, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

Kursus 1, april 2023

"Fantastisk kursus. Man ser på overvægt på en helt ny måde".

Line Nørgård Jakobsen, Sygeplejerske, Holbæk Sygehus

Kursus 1, april 2023

"Inspirerende, ny viden, brugbart (konkret), engageret underviser og medkursister. Glæder mig rigtig meget til at bruge Holbæk-modellen".

Annette Zaar Schrøder-Nielsen, Sundhedsplejerske, Roskilde Kommune, Kursus 1, april 2023

"Meget stor grad af dialog og mulighed for at få belyst de udfordringer hver enkelt deltager sad med. Mange ting faldt på plads for mig denne gang. Mange "løse ender" er blevet samlet i mit hoved".

Line V. Andersen, sundhedsplejerske, Skanderborg Kommune

Kursus 3, december 2022

​"Underviser brænder for sin sag, og er super godt fagligt velfunderet. Meget engageret, lydhør overfor spørgsmål. Vil det bedste for barnet".

Kursus 3, december 2022

"Før kursusstart  var jeg skeptisk, nu kan jeg ikke engang huske hvorfor! 3 x 2 kursusdage, hvor der ikke har været et eneste ligegyldigt øjeblik".

Tine Bjerre, klinisk diætist, Herlev Kommune

Kursus 3, december 2022

"Meget spændende kursus. Godt med diskussion - plads til spørgsmål. Godt med gentagelser. Bedst når der er plads til cases - scenarier/eksempler. Kurserne har ændret mit syn på Holbæk-modellen. Bør gælde for alle børn og unge i mistrivsel!"

Kursus 2, oktober 2022

"Jens-Christian er engageret og brænder for sin sag Det Bedste for Barnet​".

Kursus 2, oktober 2022

"Ny viden at overvægt er en sygdom, som skal behandles. Meget godt kursus, som kan anbefales til andre sundhedsplejersker. Meget konkret redskab til behandling af overvægt".

Kursus 1, september 2022

"Jens-Christian har været rigtig god til at følge kursisternes spørgsmål, undren og tvivl. Der var plads til gentagelser. Jeg vil anbefale en video fra en kommunal sundhedsplejerske, som udøver en konsultation, således det bliver visuelt tydeligt, hvordan spørgeskemaet gennemgås med forældrene og barnet".

Lotte Finseth, led. sundhedsplejerske, Herlev Kommune

Kursus 1, september 2022

"Konkret, pædagogisk og ernæringsmæssig velfunderet metode! Mad ad libitum og intuitiv spisning er positivt".

Tine Bjerre, klinisk diætist, Herlev Kommune

Kursus 1, september 2022

"Gerne fokus på det praktiske også, så man er klædt på til at kunne varetage samtalen, veje, måle osv. Også uden den digitale løsning :-)

Mega godt med eksempler fra hverdagen".

Maria Louise Slettemose, sundhedsplejerske, Fredericia Kommune

Kursus 1, september 2022

"Kurset går groft sagt mod alt hvad jeg er oplært til og uddannet i, i mødet med patienten - på den gode måde! Det satte mange tanker og refleksioner i gang og jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet med Holbæk-modellen".

Chanell Monrad, sundhedsplejerske, Stevns Kommune

Kursus 1, september 2022

"Spændende og meget ny viden. Kan man acceptere præmissen er det sikkert udviklende. Spændt på at se udviklingen i egen klinik."

Kursus 1, september 2022

"Fantastisk spændende viden samt læring".

Bettina Sirvent-Graakjær, prof. bach. i ernæring og sundhed.

Kursus 1, september 2022

"Jens-Christian har på en fantastisk passioneret måde formidlet høj faglighed i forhold til at forstå overvægt som en sygdom, der fortjener samme tilgang, respekt og behandling som andre sygdomme f.eks. astma Når man forstår, at overvægt er en sygdom, så forstår man Holbæk-metoden :-)"

Betinna Pedersen, sundhedsplejerske, Jammerbugt Kommune

Kursus 1, september 2022

"Super spændende kursusdage med fokus på barnets bedste. Rigtig godt med mulighed for drøftelser, cases, relevant i forhold til vores arbejde som sundhedsplejersker. Ville ønske at vi var blevet en del af Dr Holm/Holbæk-metoden / mulighed for Behandlerlicens Pro i kommune".

Kursus 1, september 2022

"Det giver så god mening, pludselig står alt omkring overvægt meget mere klart. Endelig en metode der er til at forstå, og som står og klart og tydeligt, og derfor vil være meget nemmere at gå til i forhold til tidligere metoder. Et tak herfra".

Sanne Rosing, sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 2, august 2022

"Efter disse 2 dage er jeg meget klar og har meget lyst til at komme i gang. Det bliver godt, og glæder mig til dette".

Pernille H. Jensen, sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 2, august 2022

"Godt selv at gå på patientportalen og følge med derfra".

Maria Bjørking, Led. sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Kursus 2, ​august 2022

"Veldig nyttig med repetisjon av kunnskap og videre refleksjon av hvordan jeg kan tenke/reagere i møte med barn og familier. Godt med kurs hvor det er få deltagerne slik at alle spørsmål blir besvart".

Kristian Heflo, Fysioterapeut, Bydel Alna, Oslo

Kurs for Holbæk-modellens pedagogikk og kommunikasjon, juni 2022

"Fikk oppfrisking/bedre forståelse av fettmasseregulering. Fint med pasientcase. Nyttige tips til konsultasjonene - bl.a. å bare svare på det de spør om".

Elisabeth, helsesykepleier, Bydel Alna, Oslo

Kurs for Holbæk-modellens pedagogikk og kommunikasjon, juni 2022

"Utrolig spennende sesjon med tanke på pedagogikk. Veldig lærerikt å se Jens-Christian ha live sesjon med pasient".

Faiza Siddiqui, Frisklivsveileder, Bydel Alna, Oslo

Kurs for Holbæk-modellens pedagogikk og kommunikasjon, juni 2022

"Veldig fint med case, fint å diskutere i etterkant".

Kurs for Holbæk-modellens pedagogikk og kommunikasjon, juni 2022

"God faglig utbytte i å få vite hvordan bruke Holbæk-modellen på en bedre måte".

Kurs for Holbæk-modellens pedagogikk og kommunikasjon, juni 2022

"Spændende, veldokumenteret oplæg, meget relevant og praksisnært, gode og relevante problemstillinger. Man kan mærke Jens-Christians kæmpe engagement i at støtte børn og familier i et sundt liv / mindske/behandle overvægt. Nyt syn på overvægt som sygdom - gennemarbejdet behandlingsplan".

Inger Bünger, Sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 1, maj 2022

"Ved kurset 2. dag var jeg meget klar og havde stor lyst til at gå i gang med at arbejde/facilitere Holbæk-modellen. Jeg følte mig rigtig godt klædt på til at starte arbejdet med familier, hvor der var barn/børn med overvægt".

Pernille Jensen, Sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 1, maj 2022

"Interessant i forhold til hvordan kommunerne satser på bl.a. "Den motiverende samtale" og Holbæk-modellen. Der skal ryddes op".

Maria Bjørking, Led. Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Kursus 1, maj 2022

"Virkelig ​brugbart! Endelig en evidensbaseret model vi sundhedsplejersker kan bruge i vores arbejde med børn og unge med overvægt".

Sanne L. Rosing, Sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 1, maj 2022

"Meget lærerigt. Er blevet klogere på mekanismerne i overvægt. Har fået en metode til at arbejde med børn/familier med overvægt. Er blevet mindre "berøringsangst" i forhold til at skulle tale med familier om overvægt f.eks. i forhold til spiseforstyrrelser m.m.".

Sarah Mazur, Sundhedsplejerske, Ballerup Kommune

Kursus 1, maj 2022

"Vigtigt at få genopfrisket metoden! Dejligt med live-familier!".

Helle Bovbjerg, Sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus for Holbæk-modellens kommunikation og pædagogik, maj 2022​

"Godt med rigtige familier. Tydelighed om metode, udførelse af denne, fordi der er meget der ER svært, når man står i praksis (komplexitet)".

Lotte Sponholtz, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus for Holbæk-modellens kommunikation og pædagogik, maj 2022​

"Super at være en mindre gruppe af kursister, dialog, diskussioner har på dette kursus været enormt givtigt og nærværende. Højt fagligt niveau, super med "live"-familier. Bliver dygtiger hver gang, men særligt ved dette kursus. Plads til nytænkning og gode spørgsmål".

Maria Sinding, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus for Holbæk-modellens kommunikation og pædagogik, maj 2022​

"Rigtig godt at få fokus på Stjernemodellen: Hjælpsomt at have den i baghovedet.

Rigtig godt at få fokus på Modstand: Den kan jeg som behandler godt blive ramt af, derfor var det nogle vigtige snakke vi havde i forhold til der, hvor modstand i forskellige grader er "projektioner" der fører tilbage til familien".

Vibeke Petersen, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus for Holbæk-modellens kommunikation og pædagogik, maj 2022​

"Stor åbenhed for alle spørgsmål og refleksioner fra deltagerne".

Gun Andersen, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus for Holbæk-modellens kommunikation og pædagogik, maj 2022​

"Kurset/Jens-Christian har overrasket mig positivt. Jeg har fået meget ud af Kursus 1 - og vil helt sikkert gå til min leder og snakke FOR at komme med på Kursus 2 og 3. Jeg glæder mig til at komme "hjem" i kommunen og bruge min nye viden.

Kursus 1, april 2022

"Især opfattelsen af overvægt som en sygdom var i høj grad en anden tilgang - og med til at flytte min tilgang til disse børn og behandlingen af dem. Glæder mig til at afprøve modellen, jeg ser elementer, som kan bruges i andre af mine opgaver"

Kursus 1, april 2022

"Godt kursus der sætter det hele i perspektiv"

Ulla Lyskjær, Sundhedsplejerske, Sønderborg Kommune

Kursus 1, april 2022

"Meget inspirerende undervisning med god fordeling af oplæg og diskussion. Passende provokation som medfører gode refleksioner."

Sundhedsplejerske, Lolland Kommune

Kursus 2, marts 2022

"Det var en mere dybdegående undervisning og undervisning i dag end ved Kursus 1. God til at genopfriske pointer."

Sundhedsplejerske, Lolland Kommune

Kursus 2, marts 2022

"Nogle spændende dage, hvor der er blevet flyttet grænser både fagligt og i forhold til selvopfattelse. Flot udviklet elektronisk/webbaseret materiale."

Sundhedsplejerske, Lolland Kommune

Kursus 1, februar 2022

"Jeg var høj efter 1. kursusdag, da jeg kørte hjem. Tænker det var fordi undervisningen provokerede mig på den gode måde, til at anskue familierne på en helt ny måde - det ruskede i min egen kommunikative metoder - Fedt! Glæder mig meget til at komme i gang :-) Tak."

Tina Christensen, Sundhedsplejerske, Lolland Kommune

Kursus 1, februar 2022

"Nu er jeg klædt endnu bedre på. TAK. Vældig meget blod på tanden/tænderne til at fortsætte i vores vækstklinik. Bedre til at møde modstand og dermed de store udfordringer som børn og  familier er/har."

Vibeke S. Vollerup, Sundhedsplejerske, Svendborg Kommune

Kursus 3, december 2021

"Det har, igen, været et meget lærerigt kursus. Der blev samlet op - gentaget, begreber som er vigtige for forståelsen af overvægten. Jeg har været godt tilfreds. Der har været mange gode diskussioner. "Eksamensspørgsmålene" var lidt angstprovokerende - men gav god mening. Og der var meget som jeg havde forstået. Tak for denne gang."

Susanne Mikkelsen, Sundhedsplejerske, Halsnæs Kommune

Kursus 3, december 2021

"En fin blanding af alle de komplekse aspekter i behandlingen og forståelsen af overvægt. Gode faglige diskussioner fra praksis. Relevant for praksis i sundhedsplejen og Vægtenheden i Rødovre."

Eva Nielsen, Sundhedsplejerske, Rødover Kommune

Kursus 3, december 2021

"Meget meget meningsfuldt kursus. Tænk sig at modstand kan blive en ven :-) Dejlig dialog. God respektfuld kommunikation. Oplevelse af tillid og tryghed. God vekselvirkning mellem teori og praksisnær teori."

Dorte Røgild, Sundhedsplejerske, Svendborg Kommune

Kursus 3, december 2021

"Brush-Up kurset er virkelig vigtigt for at kunne bevare autenciteten i behandlingen og kvaliteten."

Line Egebjærg, Sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk Kommune

Brush-Up, november 2021

"God mulighed for at stille spørgsmål og få uddybende svar. Meget inspirerende. Vigtigt med nyeste faglige viden."

Lone Wind, Sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk Kommune

Brush-Up, november 2021

"Jeg er blevet meget inspireret til min praksis både som behandler i Holbæk-modellen, sundhedsplejerske samt personligt. Der har været en inspirerende og respektfuld miljø i kurset. Jens-Christian er analytisk skarp i forhold til vores cases - meget inspirerende."

Lill Cederstrøm, Sundhedsplejerske, Ikast-Brande Kommune

Kursus 2, oktober 2021

"Rigtig godt kursus. Jeg har fået styr på flere praktiske ting, og er blevet mere tryg ved brugen af Holbæk-metoden."

Line Hansen, Sundhedsplejerske, Guldborgsund Kommune

Kursus 2, oktober 2021

"Refleksion i forhold til egen praksis har været rigtig godt. "Lære" at sige tingene lige ud. Stole på sig selv. Sætte grænser. God øjenåbner om magtkamp! Har været meget fint at få gentaget FMR."

Karen Duus,  Sundhedsplejerske, Guldborgsund Kommune

Kursus 2, oktober 2021

"Dejligt at lære noget nyt. Få dimension med på, hvordan vi skal være som behandler med den kommunikative og pædagogiske side. Tale om cases."

Kursus 2, oktober 2021

"Fik også guldkorn til min egen personlige udvikling."

Kursus 2, oktober 2021

"Jeg har fået meget ud af dette kursus i forhold til kommunikation og at være neutral i min tilgang. Meget fokus på trivsel og ikke kun overvægt."

Anna K. K. Jørgensen, Lærer, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 3, september 2021

"Der har været mulighed for at diskutere og Jens-Christian er god til at gribe bolden og inddrage det i sit oplæg. Det var godt at komme med eksempler."

Fatma Kayhan, Lærer, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 3, september 2021

"Jeg synes, jeg har fået meget med i rygsækken."

Bente Hansen, Ernæringsassistent, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 3, september 2021

"Jeg har stadig store forventninger og indtil videre er de blevet indfriet til fulde."

Knud E. Schack Korsbjerg, Skoleleder, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 3, september 2021

"Super interessant. En anden tilgang der giver et værktøj til en problematik "behandling af overvægt", hvor vi ikke tidligere har haft noget der virkede."

Kursus 1, september 2021

"God mulighed for at stille undrende spørgsmål. JC tager fint udgangspunkt i vores spørgsmål og undervisningen bliver dynamisk. Kurset giver stof til eftertanke i forhold til flere af sundhedsplejens funktionsområder."

Karina P. Nielsen, Frederikssund Kommune

Kursus 1, september 2021

"Rigtig godt kursus. Spændende undervisning. Det eneste er, at når bruges tavle, da skal der skrives tydeligt."

Kursus 1, september 2021

"Engageret, men også plads til lydhørhed. Meget vidende og inspirerende. Fik meget konkrete, brugbare redskaber, solid baggrundsdviden."

Kursus 1, september 2021

"Dejligt med helt konkrete brugbare værktøjer til at arbejde med overvægt. Utrolig vigtig og banebrydende viden om overvægt som en sygdom og hertil tilgangen til familier og børn med overvægt. Jeg glæder mig til at komme i gang."

Maja, Sundhedsplejerske, Fredensborg Kommune

Kursus 1, august 2021

"Enormt relevant og brugbart i skolesundhedsarbejdet. Den pædagogiske tilgang til familier med særlige behov, er også relevant at reflektere over ved andre grupper."

Stine Nymand, Sundhedsplejerske, Guldborgsund Kommune

Kursus 1, august 2021

"Føler jeg har fået gode redskaber til at hjælpe familierne med meget enkle metoder/løsninger til at "magte" overvægt. God forståelse for den fysiske årsag til overvægt."

Karen, Sundhedsplejerske, Guldborgsund Kommune

Kursus 1, august 2021

"God vekslen mellem faglige oplæg og patientcases. I princippet et overskueligt, simpelt program for borgeren/patienten, som dog bygger på grundigt videnskabeligt arbejde og evidens. Dejligt med humant, omsorgsfuldt og empatisk menneskesyn."

Karoline, Læge, Holbæk Sygehus

Kursus 1, august 2021

"Faglig udbytte bliver "tilfredsstillende" når/hvis muligheden for at få Kursus 2 og 3. Kursus 1 yderst lærerigt især viden om fedtmasseregulation, overvægt som sygdom, det bedste for barnet og planperspektiv. Fedtmasseregulation øjenåbner i forhold til sværhedsgraden hvorfor overvægt er så svært at behandle."

Maria Bjerre, Sundhedsplejerske, Fredensborg Kommune

Kursus 1, august 2021

"Tak for et godt kursus. Jeg glæder mit at komme i gang. Jeg kunne godt have brugt noget tid, hvor jeg havde mulighed for at øve mig i at bruge spørgeskemaet og behandlingsplanen og tilgangen til Holbæk-metoden."

Line Hansen, Sundhedsplejerske, Guldborgsund Kommune

Kursus 1, august 2021

"Jeg har fået stort udbytte af dette kursus. Både teoretisk og praktisk. God opfølgning på Kursus 1".

Anette Voss, Konsulent Cand. San., Nyborg Kommune

Kursus 2, juni 2021

"Fedt at få opsummeret fra Kursus 1. Som nævnt til Jens-Christian, har han virkelig prikket til og ændres mine forestillinger/ideer ved sin til tider provokerende (positivt sagt) måde at være og undervise på. Han formår at holde mig fanget og ikke tabe mig på vejen. Jeg føler mig bedre klædt på til at hjælpe mine patienter og også i min sikkerhed i metoden/modellen".

Christina Lorenzen, Selvstændig behandler og instruktør

Kursus 2, juni 2021

"En god opsummering og refleksion over kurset/Holbæk-modellen".

Maria, cand. scient. klinisk ernæring, klinisk diætist, Høje Taastrup Kommune

Kursus 2, juni 2021

"Igen synes jeg kurset har været rigtig, rigtig godt" Sidste evaluering nævnte jeg, at jeg synes det kunne være fedt med endnu flere eksempler fra sundhedsplejerskernes hverdag, og det har der været rigtig meget af på dette kursus. SUPER FEDT!  Og der har denne gang været rigtig god mulighed for at komme til orde. Rigtig godt med alle tegninger/modeller/figurer".

Signe, ​Forskningsårsstuderende, Holbæk Sygehus

Kursus 2, juni 2021

"Meget fagligt relevant. Kæmpe ændring i forståelsen af overvægt og behandling ud fra forskning. Super fif til praktikken".

Eva L. Nielsen, Sundhedsplejerske, Rødovre Kommune

Kursus 2, juni 2021

"Har fået redskaber til anvendelse i kommunikationen, som er brugbare/anvendelige med henblik på udvikling af undertegnedes faglighed. Gode fif til styrkelse af praksis".

Susanne, Sundhedsplejerske, Holstebro Kommune

Kursus 4, maj 2021

"Super godt kursus. Det var meget illustrativt med case kombineret med "Generation XL". Jeg har fået rigtig meget med og føler, at jeg er kommet et spadestik dybere. Håber at jeg kan komme regelmæssigt på Kursus 4".

Betina Kærager, Sundhedsplejersker, Gladsaxe Kommune

Kursus 4, maj 2021

"Jeg vil opfordre til at "Kursus 4" får et andet navn og holdes for kursister ca. 1 gang hver år eller hver andet år. Jeg synes det var lidt for meget at få lektier for til næste kursusdag, men relevant at opfordre til at få set "Generation XL" 1 afsnit samt læse om Stjernemodellen før vi ankom til kurset".

Maj-Britt Bockelund, Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Kursus 4, maj 2021

"Dejligt det har været på praksisorienteret. Øvelser vi selv lavede - godt at Jens-Christian var "bagved" som støtte. Gerne gennemgå egne "forundersøgelser", som vi har filmet hjemmefra".

Kursus 4, maj 2021

"Jeg har siddet til kursus i to dage uden at miste fokus på noget tidspunkt. Det kan jeg ikke huske, hvornår sidst er sket! Jeg er meget glad og tilfreds. Meget spændende indhold og rigtig god formidling. Rigtig spændende at høre sundhedsplejerskers cases, kunne være fedt med endnu mere tid til det".

Kursus 1, april 2021

"Det virker hver gang man erstatter overvægt med en anden kronisk sygdom i sin tankegang, så er man ikke i tvivl".

Maria Fraulund, læge, Holbæk Sygehus.

Kursus 1, april 2021

"Dejligt at blive udfordret på "fastgroede og gamle tankegange og mønstre. God gennemgang med perspektiver og eksempler man kan relatere til".

Amanda Nielsen, stud.med., Holbæk Sygehus

Kursus 1, april 2021

"Fin kobling mellem teori og praksis. God formidling af teoretisk svært stof i forhold til lipid med visuelle tegninger m.m.".

Kursus 1, april 2021

"Det har været lærerigt og interessant. Jeg ser frem til næste kursus".

Kursus 1, april 2021​

"En god opsamling. Som min kollega siger, nu har vi brug for at arbejde med det selv og konkretisere det".

Kursus 2, april 2021, Stenhus Kostskole Holbæk​

"Det har været en øjenåbner, at motivation ikke er en brugbar vej at gå, hvis man ønsker at behandle børn/unge med overvægt. Motivation peger på patienten i stedet for at pege på behandleren, som den primære ansvarshavende. At se overvægt som en kronisk sygdom, der kræver gennemgribende og livsvarig behandling og aktion, ændrede også mine egne forestillinger."

Christian Holst, Lærer, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Super lærerigt. Er så meget positiv de 2 dage."

Bente Hansen, Ernæringsassistent, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Kurset har været intenst, lærerigt og spændende. Til tider i et højt tempo, men med plads til undring, spørgsmål og kommentarer - der var med til at holde et højt niveau og interessen gennem de 2 dage."

Anne K. Jørgensen, Lærer, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Det har været enormt intenst og meget lærerigt, spændende og motiverende".

Jeannette H. Arildsen, Køkkenleder, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Meget intensivt. Ingen mulighed for at "zappe ud" = positivt. Meget tankevækkende. Trygt at være med kollegaer. En del slides, der her på 1. kursus bidrager til forvirring, frustration, men alligevel er vigtigt i det store billede".

Lisbeth Nøhr, Kostinspektør, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Det har været meget intenst og informativt, men også vildt hårdt/svært at følge med - især omkring det biologiske".

Fatma Kayhan, lærer, Stenhus Kostskole Holbæk

Kursus 1, december 2020

"Godt med en opdatering/opsummering. Jens-Christian er super motiverende og brænder for arbejdet med overvægt. Det er vigtigt med den forståelse af modstand for at blive ved med at kæmpe for det bedste for barnet og forstå sit behandleransvar."

Anne Mette Brahtz, Sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Brush Up, december 2020

"​Dejligt med god mulighed for sparring på konkrete cases og svære patienter."

Kirstine Gade, Sundhedskonsulent, Struer Kommune,

Brush Up, december 2020

"HOLBÆK-METODEN ER "DET BEDSTE FOR BARNET". Paradigmeskifte i forhold til at forstå overvægt! Overvægt er at forstå som en kronisk sygdom.

Helle Bovbjerg, Sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 3, november 2020

"Håbede på live-patientcase, som har været meget givtigt på kurser. Godt med gentagelse og uddybning af metode. Støtte til svære patienter.
Pernille L. Bregnhøj, Klinisk diætist, Silkeborg Kommune

Kursus 3, november 2020

"Meget lydhørhed og grundighed fra undervisers side. Der er mange gentagelser, hvilket jeg godt kan se giver mening i forståelsesrammen! Men lidt for mange denne gang og for mange sidehistorier efter min mening. Samlet set er jeg dog også begejstret og inspireret denne gang.

Maj-Britt Wrønding, Sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 3, november 2020

"Det har været to meget lærerige kursusdage. Det er meget effektivt at de fleste af modellens teorier bliver gentaget i forskellige kontekster. Repetition kan noget! Flere praksiscases. Det er lidt trist der ikke er flere kursusdage for jeg har fået noget med hver eneste gang.

Betina Kærager, Sundhedsplejerske, Gladsaxe Kommune

Kursus 3, november 2020

"Levende undervisning. Meget rettet mod praksis. Det bedte er at få luget ud i egne faste mønstre og få opfrisket Jens-Christians ord/"tilgang"/vendinger".

Lotte, Sundhedsplejerske

Kursus 3, november 2020

"Dejligt forfriskende og endelig et kursus med godt fagligt niveau. God måde at fortælle og formidle på. Forfriskende".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"Meget fokus på behandlers indstilling, måske ønskeligt med mere fokus på plejefamiliens hverdag (der kom dog mere i sidste time)".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"Tusind tak for indlevelse og passion :-)".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"Veltilrettelagt kursus".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"Spændende oplæg, fin inspiration, dybdegående svar. TAk :-)".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"Helt igennem fantastisk og givende temadag, dagen gik meget hurtigt".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

"​Super kombination af teori, kliniske oplevelser/fortællinger og spørgsmål fra os".

SOSU Nykøbing Falster, oktober 2020

​​

"Paradigmeskifte - kompleksiteten er total!

Det Bedste for Barnet er revolutionerende! Nu skal SST også bare forstå at overvægt er en sygdom!"

Helle Bovbjerg, sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 2, oktober 2020

"Det har været rigtig dejligt at få bygget mere viden på siden sidst. Fedt at det har været så praksisnært! Jeg føler mig godt klædt på til at komme tilbage til arbejdet på mandag og hjælpe mine elever til at tabe sig :-)"

Nanna S. Bech, sygeplejerske, Behandlingsskolerne

Kursus 2, oktober 2020

"Jeg er igen blevet meget inspireret og føler mig endnu mere klar til at få opstartet en overvægtsklinik med mine kollegaer. Ser frem til Kursus 3.

Jeg er overbevidst om, at Holbæk-metoden vil være den rigtige løsning for mange af vores borgere".

Louise Hassager, sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 2, oktober 2020

"Meget menings​fuldt - virkelig god kobling med praksi. Går hjem med robusthed til mødet med modstand (patienter/system) og dermed forstå "lidelsen"".

Dorte Røgild, sundhedsplejerske, Svendborg Kommune

Kursus 2, oktober 2020

"Fantastisk at høre så mange forskellige cases fra den virkelige verden".

Johanne K. L., forskningsårsstuderende, Holbæk Sygehus

Kursus 2, oktober 2020

"Et meget lærerigt og inspirerende kursus. Jens-Christian Holm er meget indlevende og fagligt dygtig. Er glad for at komme på Kursus 2, da det giver en endnu større forståelse for metoden".

Sabine Larsen, sundhedsplejerske, Egedal Kommune

Kursus 2, oktober 2020​

"Vældig meget ros. Underviseren har vældig meget på hjertet".​

Vibeke Vollerup, sundhedsplejerske, Svendborg Kommune

Kursus 2, oktober 2020

"Provokerende godt. Satte ens behandlertilgang til eftertanke".

Maria, klinisk diætist, Sundhedscenter Espens Vænge

Kursus 1, september 2020

"Evt. evalueringsdag for dem som man har taget kurset med, så man kan "networke" med forskellige fagpersoner rundt om i landet".

Anne K. W. Møller, sundhedsplejerske, Tønder Kommune

Kursus 1, september 2020

"Glæder mig rigtig meget til at bruge modellen".

Lisbet Jensen, sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus 1, september 2020

"Fantastisk at få de fysiologiske forklaringer bag fedtmasseregulering og kunne spørge indtil dette. Endnu mere tid til spørgsmål ville være fedt på dag 1 også. Måske lidt af tiden til spørgsmål der var på dag 2 kunne komme over på dag 1. Der var nemlig super god tid til det på dag 2".

Johanne K. L., forskningsårsstuderende, Holbæk Sygehus

Kursus 1, september 2020​

"Godt kursus - Fagligt spændende og lærerigt. Oplevelse af at Jens-Christian er meget interesseret i at vi kursusdeltagere får et godt og udbytterigt kursus. Han er meget imødekommende og deltagende hele dagen - også under måltiderne :-)".

Charlotte, sundhedsplejerske, Nordfyns Kommune

Kursus 1, september 2020​

"Inspirerende paradigmeskifte "overvægt er en kronisk sygdom" - ikke ens egen skyld".

Helle Bovbjerg, Sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 1, september 2020

"Jeg har, på en god måde, fået vendt op og ned på min tilgang til mine elever! I hvert fald når det handler om overvægt".

Berit B. Krieger, sygeplejerske, Behandlingsskolerne

Kursus 1, september 2020

​"Jeg er vild med at posen bliver rystet og at manges grundværdier i forbindelse med deres virke i plejen bliver taget til genovervejelse".

Laura, Schoubye, sygeplejerske, Behandlingsskolerne

Kursus 1, september 2020

"Jeg har oplevet det første kursus som inspirerende - jeg er nysgerrig på metoden og glæder mig til at arbejde med den. Jeg ser frem til de næste to kurser og få endnu mere viden og indsigt".

Louise​ Hassager, sundhedsplejerske, Glostrup Kommune

Kursus 1, september 2020

​"Jeg har fået meget ud af kurset, det var dybdegående og jordnært. Noget der er meget relevant for praksis".

Kursus 1, september 2020

"Det har været en stor øjenåbner, som har sat gang i, hvordan vi vil behandle overvægtige type 2 diabetikere fremover i Rødovre."

Carsten Jensen, Diabetessygeplejerske, Rødovre Kommune

Kursus 2, juni 2020​

"Alle havde god mulighed for at komme til orde og vi havde nogle gode diskussioner.
​Jeg synes, at det var rigtig givtigt at tage udgangspunkt i cases fra vores virkelighed."

Gitte S. Andersen, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus 2, juni 2020

"Det har været et veltilrettelagt kursus med et excellent materiale tilknyttet. Et super godt koncept, som er struktureret i sin opbygning så focus holdes skarp og dermed chance for at hjælpe patienten til at hjælpe sig selv. Mange tak for et rigtig godt kursus."

Bodil Strøm, Sundhedsplejerske, Tønder Kommune

Kursus 1, januar 2020​

"At I brænder så meget for det i taler om er smittende og man går herfra med en tro på, at man er i stand til at ændre børns liv til det bedre. At evidensen/grundlaget, for det I taler om, er tilstede er utroligt troværdigt! Jeres vinkel på den pædagogiske tilgang var en øjenåbner der for mig vil føre til en ny praksis."

Malene Kielsholm, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

Kursus 1, januar 2020

"Fantastisk kursus, stort indblik i hvad overvægt er, rigtig gode redskaber, guidet i at blive mere autoritær. Alt i alt et anbefalende kursus, som i den grad har rykket mine forforståelser og kommende måde at handle/behandle på."

Kiki Helle-Pedersen, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

Kursus 1, januar 2020​

"Var lidt skeptisk over metoden inden kurset, men er efter første modul blevet overbevist om, at den er respektfuld i forhold til patienten/familien. Den virker enkel og professionel."

Gitte S. Andersen, Sundhedsplejerske, Brøndby Kommune

Kursus 1, januar 2020

"Et mega svært emne gav lys forude! Tænker at det bliver udfordrende, men spændende."

Vibeke S. Vollerup, Sundhedsplejerske, Svendborg Kommune

Kursus 1, januar 2020

"Fantastisk at være på specielt 3. modul, hvor man kan nikke genkendende til medkursisters udfordringer i hverdagen, når man selv har oparbejdet lidt erfaringer. Undervisere er prima!! og dejligt at forstå tingene "dybere" end i de første 2 moduler. Ønskes: 4. modul."​

Jytte L. Jacobsen, Sygeplejerske, Nuuk, Grønland

Kursus 3, december 2019

"Fantastisk at vi kommer så meget i spil og undervisningen er baseret på vores cases, oplevelser og følelser. Fedt at få endnu mere perspektiv på mit arbejde."

Anne Pedersen, Kostvejleder/højskolelærer, Nordfyns Højskole

Kursus 3, december 2019

"Virkelig brugbart. Så godt at dele oplevelser og sammen analysere dem. Super god stemning, hvor jeg tør spørge og undre mig. Giver super god mening."

Jane W. Petersen, Sundhedsplejerske, Greve Kommune

Kursus 3, december 2019​

"Jeg synes samlet set, at det har været et rigtig godt og spændende kursus. Jeg har lært utrolig meget og føler mig meget mere "rustet" til at varetage min opgave i forhold til at hjælpe de overvægtige børn."

Katrine Faustrup, Sundhedsplejerske, Greve Kommune

Kursus 3, december 2019 ​

"Vigtig baggrundsviden for arbejdet med overvægt. Den store evidens bag Holbæk-modellen virker motiverende for arbejdet med børneovervægt og er en stor inspiration for hvordan det kan gribes an."

Københavns Sundhedspleje, november 2019​

"Ærgerligt at Sundhedsplejen Københavns Kommune ikke kan få hele pakken i Holbæk-metoden og må arbejde fuldt ud efter metoden. Veldokumenteret undervisning."

Københavns Sundhedspleje, november 2019​

"Veldokumenteret undervisning. Inspirerende/tydelig kommunikation. Gerne haft mere leptin-undervisning i forhold til forståelse af fedtmasse-regulering. Ærgerligt at Københavns Kommune ikke prioriterer hele pakken/uddannelse fra Holbæk-metoden."

Københavns Sundhedspleje, november 2019​

"Meget interessant omkring fedtmasse-regulation."

Københavns Sundhedspleje, november 2019​

"Dejligt at få gennemgået leptin og modregulering igen. Godt med cases. Godt med anerkendelse og ros til deltagerne. Ærgerligt at Holbækmodellen har så meget modstand - det bekymrer mig."

Brush Up, november 2019

"Godt at blive opdateret og få et boost til det daglige arbejde."

Hanne Christensen, Sundhedsplejerske, Rødovre​ Kommune

Brush Up, november 2019

"Skønt at drøfte problematikker, der ligger lige midt i praksis."

Annette Møller, Sundhedsplejerske, Thisted Kommune

Brush Up, november 2019​

"Godt at cases fra hverdagen sættes så meget i spil."

Ingrid Wittus, Klinisk diætist, Skanderborg Kommune

Brush Up november 2019

"Super godt Brush Up. Virkelig gode cases som blev gennemgået i detaljer. Tager rigtig mange brugbare gode guldkorn med."

Vibeke Thomsen, Sundhedsvejleder, Rødovre Kommune

Brush Up, november 2019

"Rigtig godt med snak om erfaringer og måder at tale med familier om konkrete aspekter. Fokus på os som behandlere.".

​Jane Winther Pedersen, Sundhedsplejerske, Greve Kommune
​Kursus 2 oktober 2019

"Jeg synes at der er en god balance og dialog imellem undervisere og deltagere. God repetition af hvad overvægt er og behandlingen. Fine drøftelser om "Den Vanskelige Patient."
Ania Steffensen, Sundhedsplejerske, Dragør
​Kursus 2 oktober 2019

"Godt med gentagelser ift. fedtmasseregulation / Det Bedste For Barnet / Overvægt er en sygdom. Rigtig dejligt med aktuelle cases både fra Holbæk, men også fra deltagernes praksis."
Trine Markussen, Sundhedsplejerske, Thisted Kommune
​Kursus 2 oktober 2019

"Meget højt fagligt niveau af undervisere. Dejligt med patientcases."
Bettina Gøbel, Sygeplejerske i lægepraksis, Vejle Kommune

Kursus 2 oktober 2019

"Ny viden. Stor inspiration. Rart med en køreplan."

Kursus 1 august 2019

"God dialog i undervisning og god energi fra underviserne."

Charlotte Kristensen, Sundhedsplejerske, Slagelse Kommune
​Kursus 1 august 2019

"Glæder mig til at gøre brug af kurset!!"

Tina Hansen, Selvstændig kostvejleder
​Kursus 1 august 2019

"Meget konkret, ,brugbart værktøj til at tage med tilbage i arbejdet. Enkelt og ligetil. Gode til at formidle det spændende."
Anne Sofie Sparboom

Kursus 1 august 2019

”Skarp på viden – og svar på spørgsmål. Brugbart fra i dag.”

Luise Thanning Pronk, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

Kursus 1 februar 2019

”Er fyldt op af masser af velunderbygget ny viden.”

Berit Lindegaard Lindberg, Sundhedsplejerske, Solrød Kommune

​Kursus 1 februar 2019

”Inspirerende og kompetente undervisere. Jens-Christian er god til at bruge konkrete eksempler, der gør det lettere at forstå hans pointer og Rikke er bare super til at gennemgå alt det praktiske”.

Laura Deigaard Sørensen, Kostvejleder, Slagelse Komune

​Kursus 1 februar 2019

”Meget lærerigt. Skal hjem og undervise lægerne i klinikken.”

Bettina Gøbel, Konsultationssygeplejerske, Vejle

​Kursus 1 februar 2019

”SUPER GODT, INSPIRERENDE, LÆRERIGT. FEDT M. HØJT TEMPO & FAGLIGHED.”

Ellen Kathrine Arve,
​Kursus 1 februar 2019

”Det har været skønt, at føle der er flere, der er med til at løfte opgaven og hjælpe med fremadrettet at gøre det bedste for barnet. Overvejer at tage kampen op med kantinekøkkener og boder, og sikre at der er sundere alternativer – både fibre og fedtfattigere – så der kan forebygges at flere børn bliver overvægtige og informere forældre om de rette principper.”

Kristina Gotfredsen, Klinisk diætist, Regionshospitalet Nordjylland
​Kursus 3 december 2018

”Virker rigtig godt at inddrage de erfaringer vi har gjort fra sidst. Opfølgningskursus 1år - 2år? Vil være godt.”

Lotte Andersen, Sundhedsplejerske, Frederikshavn Kommune - Sundhedsplejen
​Kursus 3 december 2018

”Har lavet kalorie-kostplaner til overvægtige igennem lang tid, men vil ikke bruge dette efter dette kursus. Rart at blive klog på, hvad der fysisk sker i kroppen ved over/underspisning.”

Jeanett Pihlman, Baby/Børneterapeut & Kostvejleder, Fysiocenter Kalundborg
​Kursus 1 august 2018

”ET AF DE BEDSTE KURSER JEG HAR VÆRET PÅ.”

Maj Aaberg, Sundhedsplejerske, Fredensborg Kommune
​Kursus 1 august 2018

"Kursus 3 binder alle 3 kurser sammen, meget meningsgivende.”

Annemette Mørup Schmidt, sundhedsplejerske, Vejle Kommune

Kursus 3 juni 2018

Tusind tak for to virkelig flotte og inspirerende dage. Har arbejdet med jeres model i flere år men desværre først nu fået lov til at komme på jeres kursus – og sikke et udbytte jeg er vendt hjem med! Der er gennem kurset faldet flere brikker på plads og givet mig en langt større forståelse som helt sikkert vil lette mit videre arbejde med de overvægtige børn og unge. I supplerer hinanden virkeligt godt og I er bare vildt inspirerende at lytte til. TAK; glæder mig allerede til kursus II men først skal der rettes ting til her i mit videre arbejde.”

Lene Gundahl Sørensen, sygeplejerske, Regionshospitalet Nordjylland

Kursus 1 april 2018

”Super godt kursus. Har fået flere redskaber med end jeg havde turdet håbe på.

Lina Kobber Nielsen, sygeplejerske, Regionshospitalet Nordjylland

Kursus 1 april 2018

”Til trods for at jeg er ansat som familiekonsulent, og ikke i den forebyggende sundhedspleje, vil jeg i høj grad kunne bruge denne teori/Holbæk-model også i mit arbejde - på flere områder. Styrker det tværfaglige samarbejde. 2 skønne dage.”

Annica Nørgaard, praktisk pædagogisk støtteperson, Brønderslev Kommune

Kursus 1 april 2018

”Tydeligt at disse 2 mennesker brænder for at gøre det der er bedst for barnet. Grundig introduktion til grundforståelse omkring svær overvægt. Vigtigt at forstå dette til bunds. Fokus på egen modstand i den pædagogiske tilgang. ”Hvem betaler prisen hvis vi ikke har nænnet at tage denne sygdom alvorlig?” - stof til eftertanke.”

Anne Johanne Jensen, klinisk diætist, Frederikshavn Kommune

Kursus 1 april 2018

”Gav mening, mange AHA-oplevelser. Det giver INGEN mening at viden om leptin ikke kommer ud til sundhedsfaglige – især diætister. Men også til Sundheds- og Fødevarestyrelsen.”

Kadia Nielsen, Klinisk Diætist, Randers Kommune

Kursus 1 august 2017

”Sprudlende energi fra begge undervisere – får lyst til at overføre pædagogikken på mange andre områder.”

Signe Larsen, Konsultationssygeplejerske, Fredericia

Kursus 1 august 2017

”Super godt kursus om en dansk, banebrydende metode til behandling af svær overvægt – som forhåbentlig snart bryder gennem muren nationalt som internationalt.”

Randi Heide Østergaard, Sundhedsplejerske, Morsø Kommune

Kursus 2 april 2017

”Brush-Up dagen fløj afsted. Meget interessant – vigtigt at få sin viden afpudset!! Jens-Christian i højt tempo, men meget relevant når man arbejder med overvægt i kommunerne. I skal forsætte med at lave årlige Brush-Up dage – please!”

Kirsten Dahlgaard, Sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk

Brush Up 2017

Meget vigtigt for vores arbejde med et årligt Brush-Up. Inspirerende dag!”

Gitte Just Wegenberg, Diætist

Brush-Up 2017

”Det hele blev vendt på hovedet… på den gode måde!”
Lene Starling Juhl, Konsultationssygeplejerske, Lægepraksis Roskilde

Kursus 1 februar 2017

”Rigtig godt kursus med mega engagerede fagpersoner der arbejder professionelt og ordentligt… i dyb respekt for børn og unge med svær overvægt! ”
Randi Heide Østergaard, Sundhedsplejerske, Morsø Kommune

Kursus 1 februar 2017

”Fantastisk at få en kompliceret problematik gjort enkel. Få en enkel, forståelig og videnskabelig forklaring på hvorfor de mange tiltag familierne har prøvet ikke har virket. Fået gode konkrete redskaber med hjem.

Elisabeth Hastrup Højsted, Sundhedsplejerske, Fredensborg Kommune

Kursus 1 februar 2017

”Det faglige udbytte er enormt og jeg føler mig klædt på at anvende metoden i praksis. Det er en stor hjælpe at der følger så meget anvendeligt materiale med. Jeg fornemmer at alle har siddet på kanten af stolene, dels fordi stoffet er spændende, dels fordi at vi bliver ”rusket” i vores gængse opfattelse/forståelse af hvordan behandling/vejledning gribes an.”
Tina Henriksen, Privat Praktiserende Kostvejleder, Holbæk

Kursus 1 februar 2017

”I Nordfyns Kommune har vi været i gang med Holbæk-metoden, det glæder jeg mig til at komme hjem og være en del af. Klar og tydelig gennemgang af metoden. Godt materiale.”
Anny Bak, Sundhedsplejerske, Nordfyns Kommune

Kursus 1 februar 2017

”Et rigtig godt kursus der giver stof til eftertanke og blod på tanden til at hjælpe overvægtige børn, når jeg kommer hjem.”

Helene W. Olsen, Ernæringvejleder, Kolding Kommune

Kursus 1 oktober 2016

”En helt ny måde for mig at forstå hvorfor det er så svært at behandle overvægt, men nu kan jeg gøre det konkret og føler mig godt rustet til at gå i gang. Det gør op med mange års tænkning og læring. Har lært en ”ny kunst” og vil fremover være autoritært/faglig/professionel.”

Sussi Holm, Pædiatrisk Praksissygeplejerske, Odense

Kursus 1 oktober 2016

”Meget imponeret over den pædagogiske indgang til undersøgelse og den virkelige empati overfor patienten den er udtryk for. Fantastisk at kunne fjerne skyld og skam fra patienten.”

Tina Havndrup, Produktionskoordinator

Kursus 1 oktober 2016

”Kursus 3 fik samlet pædagogikken i metoden så redskaberne står endnu mere skarpe og sundhedsplejerskerne er rustet i behandlingen af de overvægtige børn.”

Nina Rasch, Leder af Sundhedsplejen i Egedal Kommune

Kursus 3 juni 2016

”Jeg er så glad for dette materiale, da jeg som sundhedsplejerske har stået og været fuldstændig 100% magtesløs ift. at hjælpe børn med, hvad de skal gøre og forholde sig til ift. overvægt! Så tak!!! Skønt.

Gitte Gormsen, Sundhedsplejerske, Egedal Kommune

Kursus 3 juni 2016

”Endelig er der kommet en børnelæge som på trods af befolkningens liberale holdning til den ”mig-bestemmende” generation formår at bringe budskabet ud i lyset. Rigtig godt at huske os på at: ”Viden er magt” og at den slags magt af autoritet er SUNDHEDSFREMMENDE og det er vores fornemmeste og vigtigste opgave. TAK for det.”

Zorana Hougaard, Sundhedsplejerske, Egedal Kommune

Kursus 3 juni 2016

”Det vi har ventet på/savnet – vi glæder os til at komme i gang!”
Maria Nube, Sundhedskonsulent,Dragør Kommune

Kursus 1 april 2016

”Jeg er positivt overrasket over hvor meget pædagogikken fylder – eller skal fylde for at metoden virker. Fik forståelse af hvor vigtigt det er at autoriteten bevares. Troede først ikke at kursus 2 ville gøre en forskel, men jeg blev meget klogere. Det handler om meget mere end 22 punkter.”
Mette Lacor, Sundhedsplejerske, Assens Kommune

Kursus 2 marts 2016

”Får lyst til straks at implementere modellen i egen kommune”

Helle Enevoldsen, Sundhedsplejerske, Aabenraa Kommune

Kursus 1 september 2015

”Et meget inspirerende kursus, yderst relevant for arbejdet med de overvægtige familier. Paradigmeskiftet er vist ordet der har sat sig fast i mig. Glæder mig til arbejdet indenfor dette felt.”

Line Egebjærg, Sundhedsplejerske, Lyngby-Taarbæk Kommune

Kursus 1 september 2015

”Perfekt kombination af teori, praksis pga. det afvekslende flow med forundersøgelser, skift mellem Rikke og Jens-Christian. Tak for indsigten og den berigende viden og erfaring samt den ærlige deling af al jeres viden og erfaring.”

Christina S. Olrik, Kostvejleder, Rødovre Kommune

Kursus 1 september 2015

”Meget meget relevant, inspirerende, konkret og brugbart.”

Marianne Gaardbo Pedersen, Sundhedsplejerske, Billund Kommune

Kursus 1 maj 2015

”Dejligt at få et boost af jeres energi og erfaring! Gode og kompetente svar og forklaringer.”

Anders Ring, Sundhedskonsulent, Mariagerfjord Kommune

Kursus 2 april 2015

”Jeg er utrolig taknemmelig over at få mulighed for at kunne være med til at udbrede Holbæk-metoden. Tak.”

Susie Aagaard, Sygeplejerske, Center for døvblindhed og Høretab, Aalborg

Kursus 2 april 2015

”Kurset er så berigende - giver masser af inspiration til det videre arbejde med disse familier.” 

Trine Smedegaard Steenholt, Sundhedsplejerske, Egedal Kommune

Kursus 2 april 2015

”Dejlig konkret tilgang til at arbejde med vægttab.”

Tina Sigh Halling, Sundhedsplejerske, Egedal Kommune

Kursus 2 april 2015

”SUPER GODT! Dejligt med et kursus i simpel praksis som hjælper mange børn og familier til at bekæmpe noget som er svært og fylder en del i hverdagen!”

Anita Andersen, Fysioterapeut, Aalborg

Kursus 2 april 2015

”Super informativt og inspirerende kursus – man kan ikke andet end få lyst til at udbrede metoden til ens egen kommune.”

Ann-Julie Grøsfjeld Halberg, Sundhedskoordinator, Hvidovre Kommune

Kursus 1 september 2014

”Supergodt kursus – meget levende og inspirerende. Begge undervisere er ildsjæle der leverer et par gode dage. Tak.”

Mettelene L. Rosenlund, Sundhedsplejerske, Greve Kommune

Kursus 1 september 2014

”Et meget lærerigt og informativt kursus. Meget professionelt og stringent styring – dejligt. Glad for at der ikke blev brugt tid på dikkedarer, men at vi gik direkte til sagen!”

Anders Ring, Sundhedskonsulent, Mariagerfjord Kommune

Kursus 1 september 2014

Det mest udbytterige kursus, jeg nogensinde har deltaget i. Det er brugbar teori og praksis og svar på alle dilemmaer jeg står i. Det kommer til at være afgørende for vores videre arbejde med overvægtige børn. Vi skal hjem og være mere effektive. Jeg forventer at mit arbejde bliver mere tilfredsstillende.”

Stinne Pauls, Sundhedskonsulent, Mariagerfjord Kommune

Kursus 1 september 2014

Kontakt os og lær mere om Holbæk-Modellen

​Kontakt os gerne for mere information om Holbæk-modellen, der giver et bedre og sundere liv med et bedre helbred. 

Ring til Dr Holm og hør mere om Holbæk-modellen 

Telefon:​ +45 61464463 

eller skriv til e-mail: info@drholm.com 

Dr Holm​ omfatter

Dr Holm

CVR: 28050542

Dr Holm Health ApS
CVR: 39247488

Dr Holm App ApS
CVR: 38974211